vineri, 11 noiembrie 2011

Între frumuseţile Deltei Dunării a mai apărut o minune

 În Sulina s-a pus program la cimitir
Aşa arată intrarea în cimitirul din Sulina


Sulina, cel mai estic oraş din România are câteva atracţii care nu ar trebui ratate de turişti. Este locul unde câinii beau apă din Marea Neagră, este localitatea maritimă care are plaja cu cel mai fin nisip din Europa şi oraşul în care cimitirele au program strict.

Masaj în apă

Plaja cu cel ami fin nisip din Europa
Pentru a ajunge la Sulina trebuie să iei vaporul de la Tulcea. Pe traseu, adică braţul Sulina, majoritatea caselor sunt acoperite cu stuf, fie că sunt vechi, fie că sunt noi. Asta pentru că o dispoziţie recentă cere  ca în Delta Dunării nu se mai contruiesc case după altă arhitectură decât cea autohtonă: case acoperite cu stuf. Şi chiar dă foarte bine…
Catedrala Sf. Nicolae din port se impune prin monumentalitate. Este construită de Carol I, iar localnicii spun că mai există una identică în Germania, în Munţii Pădurea Neagră, la izvoarele Dunării.
La est de oraă, drumul prăfuit trece pe lângå cimitirul maritim internaţional. Este vorba, de fapt, de trei cimitire, unul creătin, unul musulman şi unul evreiesc. Ele sunt spectaculoase prin monumentele funerare dar şi prin tabla prinsă de poearta acestei locaţii. Pe indicator se spune că cimitirele oraăului Sulina sunt deschise după un program strict. Cine e prins aici în afara programului riscă amendă penală sau închisoare.
O biserică indentică se află la izvoarele Dunării
Celebra faleză a Sulinei


Celebra faleză din Sulina a fost plină de copii în ultimii ani. Multe familii au venit aici să se relaxeze împreună cu cei mici. Abia când am ajuns pe plajă am aflat de ce…
Aproape de locul unde braţul Sulina se varsă în Marea Neagră s-a format plaja cu cel fin nisip din Europa. Apa mării este dulce aici, atât de dulce încât căinii beau din ea. În ultimii ani s-au contruit şi câteva terase. Apa este mică, până la brâu, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri de ţărm. Acesta este motivul pentru care multe familii cu copii preferă să vină aici: cei mici sunt în siguranţă, se pot bălăci cât vor…

Casele sunt acoperite obligatoriu cu stuf  în Delata Dunării
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu