luni, 3 august 2015

Cutia cu mize mici


 Domnul Goe!


Un studiu Erste relevă că tinerii cu vârste de 14 - 25 de ani din România cheltuiesc, în medie, 33 de euro lunar pe haine, încălţăminte şi alte accesorii asociate, cu mult peste media celorlalte ţări din estul şi centrul Europei, fiind întrecuţi doar de austrieci (57 de euro). 


România are, cu excepţia Austriei, cei mulţi tineri din grupa de vârstă 17-19 ani care deţin un telefon de tip smartphone. Totodată, atunci când sunt întrebaţi de unde provin banii, tinerii românii au cea mai mică rată de răspuns la categoria ”din munca mea”.
De unde provin banii adolescenţilor din România? Din răsfăţurile greşite ale prăinţilor, bunicilor, unchilor, mătuşilor etc. Mulţi, prea mulţi Domni Goe, stimaţi concetăţeni! Iar acest lucru se va vedea peste puţin timp, când aceşti adolescenţi se vor trezi că au 40 de ani şi sunt singuri, fără sprijin, căci bunicii şi părinţii mai mor, rudele mai îmbătrânesc - nu îi pot ajuta la nesfârşit! Iar ei nu vor şti ce înseamnă să te întreţi singur (vorba unei fete deosebit de blode care a răspuns răspicat, într-o emisiune, din ce trăieşte: ”Părinţii mei mă întreţin singură!”), după ce jumătate de viaţă au ”copilărit”.
Chiar nu vă este milă de adolescenţii voştri de îi transformaţi într-o mulţime de Domni Goe?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu