marți, 15 septembrie 2015

Austria a adus 2.200 de militari la graniţa cu Ungaria

A început militarizarea Europei!

 În timp ce miniştrii de interne ai statelor UE negociau cotele de refugiaţi care să revină fiecărei ţări în parte, centrul Europei se transformă în zonă militarizată. Motivul acestei harababuri la care asistăm acum: un zăcământ enorm de petrol şi de gaze în estul Mării Mediterane!



A căzut Schengen? Aceasta este întrebarea apărută deja pe buzele europenilor. Oficialităţile au instituit controale la graniţele Germaniei, Austriei, Ungariei, Poloniei şi Slovaciei. Speriată de afluxul mare de imigranţi, Austria a trimis armata la graniţa cu Ungaria. Aceasta din urmă a trimis, la rândul ei, încă 900 de poliţişti la graniţa cu Serbia. Ungurii preiau refugiaţii şi îi transportă în trenuri direct spre Austria. Doar ieri, 10.000 de imigranţi, în special din Siria, erau aşteptaţi la graniţa dintre cele două state Schengen. Ungaria a anunţat că de acum încolo imigranţii intraţi ilegal pe teritoriul său vor fi arestaţi.

Rusia va ataca Statul Islamic

În aceste condiţii, s-au negociat ieri, la Bruxelles, cotele de migranţi pe care ar trebui să le primească fiecare stat membru al Uniunii Europene. Redistribuirea are drept scop slăbirea presiunii valurilor de refugiaţi care caută cu încăpăţânare destinaţia “Germania”. România, alături de Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia, a refuzat cotele impuse de Parlamentul European, respectiv 6.300 de persoane, şi a susţinut că nu poate caza mai mult de 1.800 de oameni. Între timp, Rusia a trimis trupe terestre în Siria şi se pregăteşte să atace ISIS, deşi preşedintele american Barack Obama a criticat aspru decizia ruşilor. Specialiştii consideră că Statul Islamic a apărut, de fapt, pe fondul descoperirii unui zăcământ de hidrocarburi în Mediterană. Occidentalii vor să îi gonească pe ruşi din zonă, iar aceştia nu renunţă. Chiar şi actuala criză a refugiaţilor nu ar fi decât efectul confruntărilor de interese ale marilor puteri în această zonă.

Iohannis: «Spaţiul Schengen este nefuncţional»

“Spaţiul Schengen este nefuncţional în momentul de faţă”, a spus ieri Klaus Iohannis (foto). Despre situaţia primirii de imigranţi, preşedintele şi-a menţinut poziţia împotriva cotelor obligatorii şi a spus: “Foarte multă lume crede că primirea imigranţilor înseamnă locuri de cazare. Ar fi foarte uşor să se găsească mii de locuri de cazare. Dacă primim imigranţi, nu îi primim în regim de hotel, ci ni-i asumăm. Trebuie şcolarizaţi, ei trebuie integraţi în societate, să îşi găsească locuinţe pe banii lor, locuri de muncă”.

 

Miza: 122 de trilioane metri cubi de gaz şi 1,7 miliarde de barili de petrol

Aşa arată harta z acamantului numit Bazinul Levantin
Cel mai mare exod de populaţii de după al Doilea Război Mondial, cum sunt considerate evenimentele la care asistăm acum, are la bază tot un război: pe resurse energetice.
Se ştie că cel mai mare val de refugiaţi din acest moment vine din Siria. Ce se întâmplă acolo? În anul 2010 a fost descoperit un zăcământ uriaş de hidrocarburi în estul Mării Mediterane. Serviciul German pentru Geofizică şi Materii Prime spunea, pentru Deutsche Welle: “Bazinul Levantin al Mării Mediterane oferă un mare potenţial pentru extracţia de gaze”. “E vorba despre o zonă submarină care se întinde din nordul Egiptului până în Turcia, ce conţine 1,7 miliarde de barili de petrol şi 122 de trilioane de metri cubi de gaz. Enormele rezerve de gaz şi de petrol, găsite într-o zonă împărţită între Grecia, Turcia, Cipru, Israel, Siria şi Liban, arată că regiunea ar putea deveni un nou Golf Persic”, a spus prof. universitar dr. Nicolae Radu, expert pe probleme de ştiinţe militare şi informaţii. Această descoperire a declanşat “primăvara arabă”, în care conducătorii statelor din jurul acestui zăcământ au fost înlăturaţi de la putere de către forţele occidentale. Mai puţin în Siria. “Prietenia dintre Rusia şi Siria durează de mai bine de patru decenii. Rusia are în Siria singura ei bază navală la Marea Mediterană şi singurul avanpost din Orientul Mijlociu”, explică Nicolae Radu. Moscova nu va lăsa din mână poziţia sa privilegiată de lângă această resursă naturală excepţională. Ruşii intenţionează acum să-i anihileze pe adversarii lor direcţi din zonă: Statul Islamic. Refugiaţii, în marea lor majoritate, sunt victime colaterale. l



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu