Americani nu au căutat doar petrol în Irak, ci şi OZN-uri
Preşedintele american Barack Obama a declarat că trupele americane se vor retrage din Irak. Ce au căutat însă americanii acolo? Pe lângă petrol şi influenţă în Asia, generalul Emil Străinu susţine că ei au încercat să dea de urma unui supertun şi a două obiecte zburătoare neidentificate căzute în deşert. Tunul a fost capturat, despre OZN-uri nu se ştie însă nimic...
Doctrina politicii externe americane, realizată la începutul secolului XX, spune că cel care va stăpâni “centura de aur” va stăpâni Asia. Strategii militari americani înţelegeau prin “centura de aur” grupul de state format din Irak, Afganistan, Siria şi Iran. Aceasta ar fi prima explicaţie a interesului american în Irak. Însă cu mult înainte de invazia din 2003, sociologii au subliniat că mulţi din arabii care ardeau steagul american în pieţele publice purtau blugi şi beau Coca- Cola. Adică erau sub influenţa civilizaţiei americane, fără să-şi dea seama. Ca atare, ce rost a mai avut cheltuiala cu invazia? Alte interese strategice au fost bogăţia în resurse minerale şi în hidrocarburi a zonei şi posibilitatea de folosire a acestei ţări ca poligon de experimentare pe viu a unor noi arme şi tehnologii militare. Dar canalizarea resurselor naturale se poate face şi fără război, iar poligoane se pot găsi în ţările lumii a treia, fără a fi nevoie de vreo invazie.
Există însă şi câteva motivaţii mai puţin ştiute ale acestui război care, deşi par exotice, se suprapun perfect peste preocupările actuale şi de viitor ale administraţiei americane.
Generalul Emil Străinu, doctor în arme geofizice şi specialist în ameninţări neconvenţionale şi asimetrice, dezvăluie: “În perioada premergătoare celor două războaie din Irak, (1991 şi 2003), în spaţiul aerian al acestei ţări au fost observate numeroase obiecte zburătoare neidentificate (OZN). Cele mai multe au fost văzute deasupra oraşelor Bagdad - unde a fost filmat un OZN în 1998 - şi Basra. Înainte de ocuparea acestei ţări de către trupele aliate, în 2003, serviciile de informaţii occidentale au primit date despre două astfel de obiecte care s-au prăbuşit sau au fost doborâte pe teritoriul irakian, în zona deşertică din vest”.
De ce ar fi căutat americanii OZN-uri? “SUA lucrează de mulţi ani la programul Star Gates - nici nu face un secret din acest lucru -, care îşi propune să descifreze acele mărturii antice care evocă civilizaţii extraterestre, să găsească (prin subprogramul CETI) sau să intre în comunicare (prin subprogramul SETI) cu civilizaţii extraterestre”, a adăugat generalul.
Interesant e şi faptul că apariţiile OZN au fost semnalate mai mereu în marile teatre de operaţiuni militare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în timpul războaielor din Coreea şi din Vietnam. Nu se ştie dacă trupele aliate au reuşit să şi intre în posesia acestor OZN-uri, dar se pare că asemenea obiecte au apărut pe cerul Irakului şi după invazia din 2003.
3.000 de militari din SUA au încercat să se sinucidă
La mai bine de şapte ani de la invadarea Irakului (martie 2003), americanii, irakienii şi comunitatea internaţională evaluează impactul pe care îl are acest război, cel mai lung şi cel mai costisitor din istoria SUA. Având în vedere pierderile suferite de toate statele implicate, rezultatul e dezamăgitor, susţin analiştii politici. Aceştia au făcut publice, recent, rapoarte care arată pagubele fianciare uriaşe, dar şi pierderile de vieţi omeneşti. Cu toate acestea, insurgenţa irakiană e departe de fi înfrântă, iar Irakul este o ţară la mare distanţă de minima umbră de normalitate.
Oficial, preţul pe care l-au plătit americanii până în prezent pentru războiul din Irak este de 1.000 de miliarde $, adică 5.500 $ pe secundă.
Pierderile suportate de forţele SUA - dispariţia a numeroase vehicule de război , utilaje, grenade, lansatoare de rachete, 190.000 de arme de foc, dintre care 110.000 puşti AK-47 - se ridică la 9 miliarde $.
Cifra pierderilor umane este destul de sumbră: 4.420 de militari americani au murit în Irak, 32.000 s-au întors mutilaţi pe viaţă din război şi 3.000 au încercat să se sinucidă pe frontul din Irak. În cei şapte ani de conflict au murit şi 106.000 de civili irakieni.
România a pierdut doi soldaţi acolo
Şi în rândul trupelor trimise de România în Irak s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti. Pe 27 aprilie 2006, sublocotenentul Bogdan Valerian Hâncu şi-a pierdut viaţa. Pe 21 septembrie 2007, am mai pierdut un militar: pe sublocotenentul Ioan Grosaru.
Un alt obiectiv irakian al americanilor a fost capturarea tunului uriaş al lui Saddam Hussein. Se numea “Baby Babilon”, avea o ţeavă de 40 de metri lungime şi un calibru de 350 de milimetri. Această armă era proiectată să plaseze sateliţi irakieni pe orbită şi să distrugă sateliţii aliaţilor, dar, totodată, ar fi putut bombarda Israelul şi alte ţări, de la distanţă, fără posibilitate de contracarare.
Constructorul acestei arme a fost Michael Bull, un inginer canadian, care a fost angajat de Saddam pentru acest proiect în 1988. A lucrat la el până la data de 22 martie 1990, când a fost împuşcat în ceafă în propriul apartament. Bull avea în casă 20.000 de dolari, dar asasinul nu s-a atins de ei. Proiectul “Baby Babilon” nu a putut fi dus la bun sfârşit, iar piesele tunului au fost găsite de trupele aliate, după invazia din 2003.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu