duminică, 17 iulie 2011

A treia conflagraţie mondială: 60 de avioane F-16 vor ataca Teheranul dinspre România. Arabii şi-au pregătiti deja rachetele de apărare

Acestea sunt armele războiului SUA - Iran


Robert Baer, un fost sef al CIA, a declarat că are toată convingerea, în baza unor informaţii în posesia cărora a intrat, că atacul israelian asupra Teheranului este iminent conform unui plan strategic în posesia căruia a intrat. Conform agentia.org, Baer mai prezice că şi SUA vor fi implicate în acest conflict, care va fi unul de proporţii şi în care este posibil să fie utilizată şi arma nucleară.
Adevărul este că încă de la începutul anului 2011 era pregătită, tactic şi propagandistic, declanşarea unei conflagraţii militare împotriva Iranului, de către SUA şi aliaţii săi. Motivul ar fi refuzul acestei ţări arabe de a renunţa la programul nuclear propriu, despre care se băniueşte că se dezvoltă şi pe direcţie militară, nu numai civilă. În replică, liderii iranieni au anunţat că au deja rachete capabile să lovească obiective din Turcia, Bulgaria sau România, aliaţi ai SUA. Menţionăm că 60 din avioanele care se pregătesc să lovească Iranul ar urma să plece din România.

Iran deţine şi avioane de luptă americane
Avion american F14

Submarin rusesc de clasa Kilo
Sistem de rachete rusesc Club K
Rachetă iraniană Sejil-2
Rachete iraniene Shahab-3

Rachete iraniene Qaem
Lansare experimentală de rachetă iraniană Sejil-2

Rachetă iraniană Fateh110


Complex de rachete antiaeriene ruseşti S-300

Avion rusesc Mig29


Avion iranian Saegheh
 Iranul este cea mai mare putere militară între toate statele islamice ale lumii, întrecând Pakistanul şi Egiptul. Armata iraniană are 500.000 de combatanţi dintre care se remarcă trupele de elită ”Gardienii Revoluţiei”, dispuse acum la graniţa de nord-vest a Iranului, înspre Turcia. Aliaţii presupun că iranienii au dispus în această zonă lansatoare de rachete antiaeriene S-300, cumpărate de la ruşi, deosebit de eficiente. Scopul lor este să doboare avianele F-16 care ar urma să atace Iranul dinspre România.
Iranienii dispun de 300 de avioane de vânătoare şi bombardament. Tipurile de avioane deţinute de puterea de la Teheran sunt de producţie americană (F4; F5; F14 – primite pe vremea când erau aliaţi SUA), rusească (MIG 29) şi locală (Saegheh), care pot atinge ţinte de până la 3.000 de kilometri fără să aibă nevoie de realimentare, spun oficialii iranieni. Rusia, care iniţial a declarat că nu va vinde Iranului decât arme de apărare, şi-a revizuit atitudinea şi şi-a declinat dreptul de a vinde avioane de vânătoare-bombardament de ultimă generaţiie oricui, inclusiv iranienilor.
Iranul şi-a dezvoltat în ultimii ani industria de rachete, dintre care cea mai periculoasă este în acest moment Shahab-3, capabilă să atingă ţinte de pe teritoriul Turciei, Bulgariei şi României - aliaţii Statelor Unite. Acum este în pregătire, din câte ştiu serviciile secrete occidentale, o rachetă de tip Sejil 2 care va putea lovi statele din ocidentul european, chiar şi Anglia. Proiectul va fi gata peste aproximativ 3 ani.
Deţin, de asemenea, trei submarine ruseşti de tip Kilo, dotate cu rachete mopderne de tip Club-C, cu raza de acţiune de 200 de kilometri.
Se pare că Teheranul a achiziţionat şi rechete balistice de tip Club-K, de fabricaţie rusească, cele mai temute arme de pe piaţă la ora actuală. Sunt ascunse în containere comune, care pot fi transportate pe orice camion sau navă comercială şi pot distruge un protavion de la 200 de kilometri distanţă. Deţin, de asemenea, rachete sol-aer proprii de tip Quaem.
Recent, au testat cu succes o rachetă purtătoare de satelit, de tip Kavoshgar 3.


SUA, Israel şi aliaţii vor ataca dinspre nord-vest şi sud

Avioane americane F16
Portavion Truman
Avion britanic Harrier

Noua armă americană xm25
Avion american EA 6B

Avion american F-18
 Statele Unite pregătesc asaltul contra Iranului, dinspre sud, adică golful Persic, cu o flotă de 12 nave, în frunte cu portavionul ”Harry Truman”.  Doar această navă cu propulsie nucleară transportă 85 de avioane de luptă (F-14, F-18 Harrier, EA-6B) şi 6.000 de soldaţi.
De asemenea, 60 de avioane de tip F-16 se antrenează să atace Iranul dinspre nord-vest, adică din România.
Pentru a pregăti confruntarea, Israelul a cumpărat 90 de avioane F-16 şi 5.000 de bombe inteligente, de la americani.
 Au fost desfăşurate sisteme americane antirachetă în tot orientul apropiat, pentru a proteja aliaţii de eventualele atacuri iraniene.
Armata americană va testa cu ocazia acestui război un nou tip de puşcă de asalt, XM25, care foloseşte cartuşe „inteligente„. Militarii americani vor fi capabili să neutralizeze chiar şi lunetişti inamici, ascunşi în tranşee, evitând astfel folosirea bombardamentelor care pot duce la numeroase victime colaterale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu