prăbuşite
continuă să facă victime
New York, 11 septembrie 2001 |
Soţii Dutchievici, 2008 |
Soţii Dutchevici şi fata lor, Silvia, în 2013 |
Lucia, fostă stewardesă în România, lucra la o firmă din New York, aflată la 300 m de World Trade Center. Mihai, fost judecător în Bucureşti, ajunsese poliţist la NYPD, al cărui sediu se afla la 200 de metri de turnurile gemene. “Practic, am fost martorii evenimentului.
Mihai Dutchievici |
În SUA e scandal pe această temă
Potrivit New York Daily News, 1.140 dintre cei care au răspuns la apelurile de ajutor din acele zile infernale au fost diagnosticaţi, în ultima lună, cu cancer, medicii explicând că toxinele inhalate în timpul operaţiunilor de salvare sunt de vină pentru boală. Până în prezent, 156 de salvatori au fost diagnosticaţi cu cancer de piele nemelanomatos, 117, cu melanom malign, 112, cu limfomul non-Hodgkin şi mulţi alţii cu leucemie sau cancer la plămâni, rinichi, vezică, sâni sau colon. Într-un raport predat în urmă cu trei luni, administraţia americană a respins orice legătură între expunerea la acel praf şi numeroasele cazuri de cancer în rândul pom-pierilor şi poliţiştilor newyorkezi. Autorităţile refuză, prin urmare, să deconteze costul tratamentelor pentru aceste cancere, provocând un sentiment puternic de furie în rândul salvatorilor.
Tragedia a continuat cu o ţeapă imobiliară în Bucureşti
“Aveam un apartament în Bucureşti şi, după anul 2000, am făcut o procură pentru un fin al nostru să îl vândă, dacă poate. Anul acesta, după ce soţia a decedat, am aflat că apartamentul fusese vândut încă din 2010, iar finul meu a cheltuit banii pe ascuns. L-am întrebat cum a putut să facă aşa ceva, şi mi-a răspuns că pot să îi fac dosar penal, că va sta puţin în puşcărie şi va ieşi, dar nu îmi va da nici un ban. Astfel, pentru mine, tragedia din New York a continuat cu o ţeapă în Bucureşti”, a adăugat Mihai Dutchievici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu