vineri, 20 iulie 2012

Dimensiuneile statultui de tip mafiot în România: cazul Blejnar


Oameni politici, înalţi funcţionari, celebrităţi mediatice şi curve de lux, implicaţi în afacerile celei mai stranii organizaţii de tip mafiot din ţara noastră 



"Grupul de la Monaco" câştigă 37 de milioane de euro pe lună doar din taxa de protecţie impusă firmelor din Ilfov


La începutul lunii iulie a explodat în presă o sintagmă ciudată numită "Grupul de la Monaco", o organizaţie care a prejudiciat România cu 15 milioane de euro prin comercializarea unor produse petroliere fără plata TVA. Recent, acest grup a fot acuzat  de prostituţie de lux la nivel internaţional. În dosarul penal legat de acest grup apar nume de politicieni, înalţi funcţionari publici, afacerişti şi chiar vedete de televiziune. Conform documentelor pe care le postăm aici, membrii "Grupului de la  Monaco" nu s-au oprit doar la prostituţia şi evaziunea fiscală mai sus menţionate, care sunt doar un moft! În Ilfov, de pildă, unii membrii ai grupului, înalţi funcţionari publici, au colectat lunar taxe de protecţie de 5.000 de euro de la firmele mari şi 2.000 de euro de la firmele mici. O parte din bani mergeau, desigur, la... Monaco.



Aceasta este prima pagină a anexei unui raport al Gărzii Financiare care a fost trimis DNA

Aceasta este pagina a doua...

... şi pagina a treia

De ce se numeşte Grupul de la Monaco? Pentru că membrii săi, urmăriţi de serviciile secrete, îşi fac vacanţele împreună în acest stătuleţ elitist din sudul Europei. O altă caracteristică a grupului, scoasă la iveală de curând este legătura lui cu activităţile infracţionale în România.

În dosarul penal, foarte stufos, deschis în acest caz, apar - pe lângă numele unor politicieni şi foşti şefi din structurile Poliţiei şi Vămilor - numele lui Elan Schwartzenberg, al Mihaelei Rădulescu şi al lui Sorin Blejnar.
Deocamdată, grupul este cercetat penal pentru evaziunea fiscală cu produse peteroliere de 15 milioane de euro şi proxenetism de lux. Dar acestă evaziuen fiscală este doar vârful icebergului, iar curvele de lux, plimbate pe la Monaco şi Dubai, doar sclipiciul. 
Din documentele pe care le-am postat mai sus rezultă că acestă organizaţie complexă, sub formă de piramidă, a transformat instituţiile statului, respectiv ANAF şi Garda Financiară (ceea ce este uluitor!), într-un mecanism de tip mafiot care produce bani prin intermediul zonei neagre a economiei, pe care o încurajează şi o susţine

Doar în zona Bucureşti - Ilfov, Sorin Blejnar, preşedinte ANAF, împreună cu Robert Rusu, comisar şef al Gărzii Financiare Ilfov, Dragoş Rusu, comisar general adjunct al Gărzii Financiare şi mai multe persoane de etnie kurdă, au încheiat un acord de "colectare a banilor" - aşa scrie în raportul pe care îl cităm - din care o parte merg în zona politicului din România, iar o alta ia calea străinătăţii. Unde anume? Păi, dacă se numeşte Grupul de la Monaco...

Să cităm documentul: "În complexul Smart Expo (un fief al grupării din comuna Voluntari - n.r.) sunt mai multe standuri, închiriate de persoane date în urmărire generală, care efectuează spălare de bani, şi mai multe persoane care tranzacţionează bani în afara României, fără acte". Pentru a putea tranzacţiona bani în afara României, fără acte, e nevoie de un cărăuş. Cine ar putea fi cărăuşul pentru Monaco?

Mai departe: "Marius Iordache Florin, comisar în cadrul G.F. Ilfov, a afost delegat de Robert Rusu să meargă la firmele care operează pe raza judeţului Ilfov, să ceară 5.000 de euro pe lună de la firmele mari şi 2.000 de euro de la firmele mici, reprezentând taxă de protecţie". Să facem câteva calcule simple. În judeţul Ilfov sunt înregisrate 18.500 de firme. Să zicem că acestea nu plătesc decât 2.000 de euro pe lună taxă de protecţie. Dacă facem înmulţirea, rezultă 37 de milioane de euro pe lună "colectaţi", sub cupola instituţiilor statului, de acestă reţea. Trebuie să recunoaştem că, faţă de această sumă, cei 15 milioane de euro rezultate din evaziunea cu produse petroliere sunt un moft! Despre curvăsăraie, ce să mai vorbim...
În document sunt nominalizaţi comisarii Gărzii Financiare care colecterază "taxa de protecţie", precum şi faptul că ei trebuie să cotizeze periodic câte 35.000 de euro pentru a rămâne în acest grup mafiot.

Să mergem mai departe, pentru că infracţiunile nu se opresc aici. Dacă vă spunem că Grupul de la Monaco vă scumpeşte ciorba din farfurie ce părere o să aveţi? Organizaţia condus de Blejnar şi Robert Rusu au o structură specială care, cităm: "protejează comercianţii de legume-fructe". Ce înseamnă asta? Că şpaga pe care trebuie să o plătească comercianţii acestor mafioţi care reprezintă instituţiile statului umflă preţul pe care îl dau cumpărătorii la tarabe.
Mai mult, aceşti funcţionari confiscă abuziv legume şi fructe, în cantităţi mari, pe care le vând foarte ieftin unor firme satelit, apoi reintroduc marfa în circuitul comercial. Practic preţurile acestor produse alimentare sunt scumpe din cauza corupţiei din sistem.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu