joi, 12 ianuarie 2012

Scoţia organizează referendumul pentru independenţa faţă de Regatul Unit, aşa cum preconiza ”condeiul”

 Începe dezmembrarea statelor Europei


Aşa arată harta dezmembrării Europei, gândită înainte de 1989
Scoţia intentionează să facă, în 2014, un referendum care să arate poziţia cetaţenilor săi faţă de declararea independenţei de coroana britanică, potrivit premierului Alex Salmond. Anul 2014 a fost ales pentru ca Scoţia sa aiba timp să pregătească legislaţia aferentă referendumului.

Guvernul britanic susţine că fară aprobarea sa referendumul este unul neconstituţional. Premierul David Cameron a avertizat că incertitudinea privind viitorul Scoţiei afectează economia întregului Regat, iar membrii partidelor Conservator, Laburist şi Liberal -Democrat au cerut ca referendumul să se ţină cât mai repede posibil pentru aceleaşi motive.
Guvernul scoţian şi cel al Marii Britanii trebuie să cadă de acord asupra datei referendumului, asupra întrebării pe care acesta o va conţine şi asupra entităţii care ar urma să vegheze asupra procesului de votare. Totodată, guvernele trebuie să decida dacă rezultatul referendumului va avea caracter de aplicare obligatoriu sau va fi unul cu statut de recomandare.
Vezi detalii pe http://proiectpresa.blogspot.com/2011/02/dosare.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu