marți, 3 ianuarie 2012

Ce se întâmplă cu fauna?

Păsările şi peştii au început să moară din nou în mod inexplicabil

Aşa arată plaja cu heringi
Valuri de peşti morţi au fost descoperite pe o plajă din Norvegia în primele zile ale acestui an, scrie Daily Mail. Potrivit estimărilor este vorba de 20 de tone de hering.

Una dintre teoriile pe care o au experţii este că bancul de peşte a fost prins în flux după ce a fost urmărit de alţi peşti prădători şi rămânând pe ţărm odată cu retragerea apelor. Alte ipoteze ar fie că heringii au fost aruncaţi pe ţărm după o furtună sau că peştii au fost afectaţi de apa dulce a unui râu care se varsă în golf.

Potrivit lui Jens Christian Holst, de la Institutul de Cercetări Marine, mai mulţi factori au putut cauza fenomenul peştilor morţi de pe ţărm. Specialistul va derula o serie de teste pentru a verifica dacă bancul era cumva afectat de vreo boală.

Acest incident nu este singura ciudăţenie. Duminică, într-un mic orăşel din America, mii de păsări au căzut moarte la pământ fără a se găsi o explicaţie pentru acest fenomen. În plus, în urmă cu o lună, 25 de cai au fost descoperiţi fără suflare într-o vale din New England, SUA. Fenomene bizare similare au avut loc şi la începutul anului trecut – vezi: http://proiectpresa.blogspot.com/2011/06/investigatie.html.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu